2. Győri Filmnapok – Szeptember 5-8.
2019. augusztus 14. /

2019. szeptember 5. és 8. között rendezik meg a 2. Győri Filmnapokat, amely igazi csemegének ígérkezik a mozgókép szerelmesei számára. A közönségfilmektől kezdve az animációs filmeken át az underground filmekig minden megtalálható lesz a vásznon, plusz pikantériát adnak a
rendezvénynek a klasszikus filmek is. Mindezt megfűszerezve egy kis zenével és vizuális élményekkel tálalják a nagyközönség elé. Az ese­mény­nek idén is Győr leginspirálóbb helyszínei adnak otthont, olya­nok, mint a Széchenyi tér, a Rómer Ház és a Szent László Lá­to­ga­tó­központ moziterme. A Széchenyi tér, mely Győr impozáns barokk főtere, a város életének központja, a tavalyi évben kiváló helyszínnek bizonyult a rendezvény megnyitójára, így ezen felbuzdulva döntöttek idén is emellett a szervezők. Zenei felvezetést követően az 1939-ben filmvászonra álmodott Meseautót láthatja a filmre éhes közönség szeptember 6-án 18.30-tól.
Az esemény fő szervezője Győr új ifjúsági közösségi tere, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum tagintézménye, a Rómer Ház. A szervezők igyekeznek minél szélesebb palettával szolgálni a né­ző­kö­zön­ségnek, így kiállítások, előadások, szakmai beszélgetések és közönségtalálkozók is várják az érdeklődőket. A rendezvény Győr Város Önkormányzatának tá­mo­ga­tá­sával valósul meg és idén is ingyenesen látogatható.
A részletes programot Facebookon 2. Győri Filmnapok név alatt találják.
Széchenyi tér, Rómer Ház, Szent László Látogatóközpont
Szeptember 5-8.