Masha és a Medve
2019. szeptember 30. /

Óvodás, kisiskolás korban kikerülhetetlen kedvenc ez a mese, lényegében nincs olyan gyerek, akinek, ha csak egy rövid időre is, ne lenne Masha és a Medve korszaka.

Szakál Attila – civilben táncművész és táncpedagógus – pedig egy olyan rendező-koreográfus, aki úgy nyúl népszerű rajzfilmsorozatokhoz (pl. a Scooby-Doo-hoz is), hogy azok erényeiből gyúr új műfajt és önálló történetet.
A Masha és a Medve című zenés-táncos mesemusical, ahogy a rajzfilm is, egy nyughatatlan kislányról szól, aki mindig tele van ener­giá­val, s aki nem bír a fenekén megülni, így aztán barátjával, a nyugis, lustácska medvével folyton elképesztő bonyodalomba keveredik. A sztori és néhány szereplő azonban elkanyarodik a filmtől: belép a színpadra és a történetbe Kétkedőssy professzor, aki mint a neve is mutatja, nem hisz a csodákban és a varázslatban, valamint egy jeti fiú, aki fantasztikus dolgokra képes. A musical fülbemászó dallamokkal és interaktív cselekményszövéssel igyekszik megtanítani a gyerekeket arra, mit jelent a barátság, a gondoskodás, a kreativitás és a szabadság.

MOM Kulturális Központ
09. 21., 14h és 22., 10.30h