„Én kicsi szörnyem”
Szörnyrajzoló pályázat 6-12 éves gyerekeknek

2020. február 21. /

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria rajzpályázatot hirdet a 2020 tavaszán nyíló „Én kicsi szörnyem – Szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztrációban” kiállításhoz kapcsolódóan, 6-12 éves gyerekek számára.

Hogyan is fest egy szörny? Nagy fogai vannak és pikkelyes bőre? Vagy éppenséggel cuki simi-lény nagy szemekkel és puha bundával? A szörnyek annyifélék lehetnek, ahányan csak vagyunk, hiszen képzeletünk teremtményei. Helyesebb is lenne talán képzeletbeli lényeknek nevezni őket. Az ijesztőbb változatok jók arra, hogy alakot adjanak félelmeinknek. Vannak sötétségszörnyek, suliszörnyek, bogárszörnyek és spenótszörnyek, aszerint, kinek mi a legszörnyűbb. De lehetnek egyszerűen csak fura lények, póklábú halak és halszemű gyíkok meg mindenféle ufószerű lények, akik kipattannak a rajzoló fantáziájából.
A pályázatra olyan rajzokat vagy festményeket várnak, amelyek a gyerekek fantáziáját, szorongásait megtestesítő teremtményeket, lényeket ábrázolnak. A munkák bármilyen technikával készülhetnek. A beérkezett alkotások közül szakmai zsűri választja ki az általa legjobbnak ítélt munkákat, amelyek bemutatásra kerülnek a kiállításon.

Beadási határidő: 2020. január 31., 18 óra.

Pályázati feltételek és további részletek: www.deak17galeria.hu/palyazatok