Zene a moziban – Közelgő koncertfilm és zenés dokumentumfilm bemutatók
2020. október 09. /

Az őszi hónapok a zenés filmek rajongóinak is több különlegességet tartogatnak. A budapesti Pólus Mozi harmadik éve futó Rock Klubjának 2020/21-es évadja október 16-én egy élőzenés Santana-esttel kezdődik: fellép a Milagro – Santana Tribute Band és levetítik a

Santana IV Live at the House of Blues Las Vegas című, 2016-ban készült koncertfilmet, amelyben a gitárvirtuóz sok év után először újra az eredeti zenekartagokkal adott fantasztikus hangulatú koncertet. A következő Pólus Rock Klub program november 6-án egy Pink Floyd-est lesz a Keep Floyding tribute zenekar élőkoncertjével és a legendás 1994-es Pink Floyd – P.U.L.S.E. koncertfilm digitálisan felújított és újrakevert változatával. Ezt november 20-án Török Ádám és barátai élőkoncertje követi, ahol klasszikus Mini-dalok és Bartók-átdolgozások csendülnek fel a színpadon.
Október 22-én érkezik országszerte a mozikba az Isten tenyerén – Ronnie Wood című zenés portréfilm, amely a Rolling Stones legendás gitárosának több mint öt évtizedes pályáját mutatja be a hatvanas évektől napjainkig. A filmben Ronnie Wood őszinte vallomásokban kalauzolja végig a nézőket élete történetén, zenei és festőművészi pályafutásán, olyan barátokat, kollégákat is megszólaltatva, mint Damian Hirst, Mick Jagger, Keith Richards, Imelda May vagy Rod Stewart.
A jazz műfaj rajongói számára igazi különlegesség lesz a november 5-től mozikba kerülő New Orleans – A zene városa című dokumentumfilm. Az Oscar-jelölt és hatszoros Grammy-díjas jazztrombitás-zeneszerző, Terence Blanchard narrációjával érkező film a jazz, dixieland, rythm’n’blues, rock’n’roll és funky szülőhazájának is nevezett város páratlanul gazdag és generációkat inspiráló zenei evolúcióját eleveníti fel, különleges archív koncertfelvételekkel és interjúkkal.

képalá
Isten tenyerén – Ronnie Wood