Új vezetéssel üzemel tovább a Hatszín Teátrum
2020. december 30. / B. T.

Új vezetéssel folytatja munkáját a Hatszín Teátrum. A jövőben Földvári Péter és Kerekes-Katz Petra irányításával működik tovább a színház.

A Hatszín Teátrum tulajdonosi köre hosszasan kereste azt az operatív vezetőt, akinek tervezett műsorpolitikája és üzemeltetési tervei leg­kö­ze­lebb állnak a Teátrum szellemiségéhez és a nézőik igényeihez.
2020. december 7-én a tulajdonosok és a Stellatus Kulturális Me­nedzs­ment Kft. között aláírásra került a Hatszín Teátrum mű­köd­te­té­sére vonatkozó szerződés. A jövőben Földvári Péter és Kerekes-Katz Petra irányításával üzemel a színház.
„Az előző igazgató, Gálvölgyi Dorka által lerakott biztos alapokon kí­ván­juk folytatni a munkát, azonban szakértői csapatunk elképzeléseit is szeretnénk beépíteni a színház műsortervébe és működésébe – nyi­lat­koz­ta Földvári Péter. – Jövőképünkben egy modern és minőségi színház és egy nyitott közösségi tér kialakítása áll.”
„Szeretnénk a színház befogadó jellegét megőrizni, az eddigi sikeres előadásokat repertoáron tartani. Izgalmas új produkciókat is tervezünk. A mostani nehéz helyzetben aki szín­ház­csinálásra adja fejét, az vagy őrült, vagy őrülten bátor. Mi azok vagyunk” – mondta lelkesen Ke­re­kes-Katz Petra.

Az új vezetés már az első bemutatóra készül, melynek tervezett időpontja 2021. március.
A Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című könyvéből készült színpadi mű rendezője Keresztes Tamás, főszereplője Thuróczy Szabolcs.
További alkotótársak:
Dramaturg: Enyedi Éva
Zene és arculat: Varga Vince
Fotók: Szabó Kimmel Tamás

Bödőcs Tibor ajánlója:
„Lassan két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio!
Az évek során barátságába is fogadott. Mikor először levittem a bú­csúszentlászlói kocsmába, húsz perc kellett neki, hogy autentikus szereplőjévé váljon a ’kolorlokálnak’. Helyi kőművesekkel biliárdozott hosszan, akik észre sem vették, hogy idegen.
Aztán írtam egy kocsmaregényfélét és ebből készül most egy színpadi mű Szabolcs főszereplésével.
Keresztes Tamás, kiváló színművészünk, nem mellesleg Gogol: Egy őrült naplójának káprázatos előadója lesz a darab rendezője. A dra­maturgia vastörvényeit pedig a nagyszerű Enyedi Éva érvényesíti majd magas színvonalon.”