A Pécsi Nemzeti Színház nem engedte el közönsége kezét
2021. Április 08. /

Bár a klasszikus értelemben vett találkozás a nézőkkel nem állt módjukban a pandémia idején, de a Pécsi Nemzeti Színház nem engedte el közönsége kezét a vírushelyzet idejére sem. A tár­sulat
tagjai közös munkával, az országban egyedülálló módon Örkény István Egyperces novelláit dramatizált vi­deósorozat formájában dolgozták ki, melyek most is elérhetőek a színház hivatalos csatornáin. Márciusban újabb munkálatokba kezdtek a színészek, „Pécs: nekem A VÁROS mindörökre…” címmel irodalmi vá­ros­né­ző sorozatot indítottak pécsi vagy pécsi illetőségű költők verseivel és Pécs városnevezetességeinek be­mu­ta­tásával a Jelenkor folyóirattal együttműködésben.
[kep3]
Alkalmazkodva a jelenlegi helyzethez, a Pécsi Nemzeti Színház is kipróbálta magát az online előadások megjelentetésében. „Elsőként az ERROR című előadásunk volt látható, de tervben van, hogy további előa­dá­sokat is rögzítünk, így tartjuk a kapcsolatot nézőinkkel, amíg zárva tartanak színházunk kapui” – árulta el Lipics Zsolt. „Elindultak a repertoáron lévő előadások felújító munkálatai is az utóbbi hónapokban, leporoljuk a darabokat, frissítjük a szövegtudást, készen állunk a nyitásra” – tette hozzá bizakodva az igazgató. Az operatagozatért felelős Gulyás Dénes felel az „Erkély koncertek” projektért, ahol klasszikus kedvencek könnyű- és komolyzenei válogatása hangzik majd el a patinás épület erkélyéről.