Idén mozikban és online is nézhetők a Verzió Filmfesztivál alkotásai
2021. november 03. /

Országszerte öt városban és az online térben is várja az érdeklődőket november 9-21. között a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. A 18. alkalommal megrendezett fesz­tivál programjában közel hatvan film szerepel, amelyek ezúttal is a legaktuálisabb nem­zet­kö­zi és

hazai emberi jogi témákat dolgozzák fel azzal a céllal, hogy bemutassák a világban zajló eseményeket, és emberi történeteken keresztül korunk egyfajta lenyomatát hozzák el a nézőknek.
November 9-14. között a filmfesztivál – betartva az aktuális járványügyi szabályozásokat és ajánlásokat – a mozikba költözik: három bu­da­pes­ti moziban és a Szabad Terekkel közösen szervezve Deb­re­cen­ben, Szombathelyen, Pécsett, Szegeden és Kecskeméten is lesznek mozivetítések. A tavalyi online Verzió nagy sikerének köszönhetően idén is lesz egy virtuális hét november 15-21. között, ahol nemcsak a filmek, de a beszélgetések és kerekasztal-programok felvételei is elérhetőek lesznek.
Az idei nyitófilm az HBO új dokumentumfilmje, a Kőrösi Máté által rendezett Dívák lesz, amely három húszéves budapesti lány életébe enged betekintést. A kamera az érettségire készülő, elsőre felszínesnek tűnő lányok mindennapjait követi, akik a smink mögött keményen küzdenek azért, hogy leszámoljanak problémás múltjukkal és meg­dol­goz­zanak a jövőjükért.
A 18. Verzió alatt a nemzetközi, a diák- és elsőfilmes, valamint a magyar versenyprogramban szereplő filmek mellett tematikus szekciókban nézhetnek gondolatébresztő alkotásokat, amelyek többségében először – és gyakran csak egyetlen alkalommal – láthatóak Magyarországon.
Részletek: www.verzio.org