Magyar Filmszüret a debreceni Apolló Moziban
2022. február 03. /

A január 27. és február 10. között idén már hatodik alkalommal megrendezett Magyar Filmszüret az ország egyik legnagyobb hazai filmekkel foglalkozó fesztiválja. A 6. Magyar Filmszüreten a 2020-as és 2021-es év magyar mozifilmjei kapnak főszerepet két héten keresztül.

Tavaly a pandémia miatt elmaradt a rendezvény, ezért idén minden eddiginél grandiózusabb lesz, hiszen egy helyett két év filmterméséből válogathatnak a nézők. A visszatekintő vetítések mellett premier-előa­dá­sokkal is várják a nézőket. Látható lesz többek között közönség­ta­lálkozóval egybekötve Az unoka, Deák Kristóf Oscar-díjas rendező első nagyjátékfilmje, premier előtt kerül műsorra a Kilakoltatás című új magyar filmszatíra és a Szelíd című magyar-német filmdráma, amely a hazai alkotások közül elsőként a legendás Sundance Filmfesztiválon debütált.
A fesztivál legtöbb napján közönségtalálkozók is lesznek, amelyek betekintés nyújtanak a magyar filmgyártás kulisszái mögé. Az alkotók jelenlétében, beszélgetéssel kísérve vetítik többek között Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című alkotását, A feltaláló című életrajzi filmet, a Legjobb tudomásom szerint című pszichológiai drámát, a Hab című romantikus vígjátékot, a Mentés másképp című vígdrámát, Eperjes Károly Magyar passió című történelmi drámáját, a Nagykarácsony című romantikus vígjátékot és Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét.
A Magyar Filmszüret védnöke Enyedi Ildikó, akinek két alkotása is látható lesz a fesztiválon: az Arany Medve-díjas Testről és lélekről és A feleségem története című új filmje.