Gourmet Fesztivál 2015. május 21. / Ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21–24. között, idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. Újdonság, hogy idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit. Az év étele ezúttal a paprikás csirke lesz, amelyet számos változatban az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be. Ahogy megszokhattuk, felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselői is, de a nemzetközi konyha is megjelenik a fesztivál kínálatában. Az éttermi kiállítókon túl – a magyarok mellett – külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztroszínpadon, ahol nonstop étel- és italkóstolókkal várják a vendégeket. A fesztiválon street food kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül majd, hogy a grillezéssel össze nem téveszthető BBQ, azaz a füstön sütés lassú tűzön miért az egyik legnemesebb ételkészítési filozófia. Millenáris 05. 21–24. |