Az elmúlt néhány évben javuló tendenciát mutat a sajtfogyasztás idehaza, egyre többen keresik a jó minőségű sajtokat. A kézműves, háztáji termékeknek is egyre nagyobb kultusza van, hiszen ezek egészségesek, minőségi alapanyagokból készülnek, nem beszélve arról, hogy finomabbak is.
„A Csíz Sajtműhelyt 2013-ban alapítottuk a férjemmel Baracskán. Városi lányból lettem vidéki, és hobbiból kezdtem sajtokat készíteni, ami a sikereket követően mára a főállásom lett. Sajtokat álmodok meg és készítem őket saját ízlésem szerint, valódi tejből, tartósítószer és adalékanyagok nélkül. Tejtermékeink között megtalálhatóak a friss, fűszeres gomolyasajtok, parenyica, orda, joghurt és érlelt, gouda jellegű sajtok. Minőségre való törekvéseinket a szakma is elismeri. Számos díjunk mellett legbüszkébbek arra vagyunk, hogy a baracskai félkemény, 6 hónapos érlelésű gouda sajtunk 2019-ben a Mondial du Fromage sajt világversenyen BRONZ minősítést szerzett” – mondta Kun Anita sajtkésztő.
További részletek az alábbi weboldalon:
www.csizsajtmuhely.hu
|