Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 8., szerda
Mihály

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Szent István Napok Mosonmagyaróvár 2023
2023-07. szám

Még több nap és helyszín Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában a Szent István Napokon 2023-ban. Idén is vár mindenkit a Gasztro Placc, a Gyerkőckert, a Vártó és Várkert Színpad, a Mesterségek utcája és a Szigetköz legnagyobb halászleve a nemzeti ünnepen. Idén a Várudvar is
benépesül programokkal új helyszínként. A Szigetköz legnagyobb összművészeti fesztiválján augusztus 18-20-ig több mint huszonöt produkciót láthatnak az érdeklődők sok színes és érdekes programmal kísérve. A nyitány augusztus 18-án este a Várkert Színpadon az ABBA Show lesz a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésében, a következő két napban még érkezik a Carson Coma, a Bagossy Brothers Company, a Paddy & The Rats, a Deák Bill Blues Band, valamint a Bohemian Betyars is a fellépők között lesz a háromnapos szabadtéri fesztiválon.

A Szent István Napokon minden augusztusban a kultúráé és a szó­rakozásé a főszerep, szabadtéri felnőtt és gyermek programok, nagy koncertek az ország legismertebb előadóival, melyeknek a megújult Magyaróvári Várnegyed és Mosonmagyaróvár történelmi belvárosa, a Magyar utca ad otthont.

Augusztus 18-án a három nap nyitánya a Várkert színpadon 21 órától az ABBA Show a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésében, akikkel fellép Polyák Lilla, Malek Andrea, Kocsis Tibor, Magyar Bálint. Augusztus 19-én már 10 órától a Várudvar és a Gyerkőckert is várja a családokat, gyerekeket színes programokkal. A Várudvarban 10 órakor a Vitéz László és az elátkozott malom látható Pályi János előadásában, 15 órakor Kolomposkoncert, 17 órakor MÁSNAP címmel Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalait Beck Zoltán és Szűcs Krisztián előadásában hallhatják. Idén Fúvószenei Találkozó is színesíti a programsorozatot, augusztus 19-én a Gasztro Placcon 15 órától a Kühne Koncert Fúvószenekar, Szombathely Város Koncert Fúvószenekara, a Téti Ifjúsági Fúvószenekar játszik, és közreműködik a Haller SM Egyesület. Találkozhatnak még Pásztor Ádámmal, Meggie és Tomsával, Paddy & The Rats koncerttel, valamint az Unicum First Zenekarral. A nap zárásaként a Várkert színpadon 21 órától Carson Coma koncert és 23 órától NECC PARTY lesz.
hirdetés

Augusztus 19-én és 20-án a Gyerkőckertben a Várnál egész nap várja a gyerekeket óriás labirintus és kötél akadálypálya, logikai játszóház, kosaras körhinta, arcfestés és csak 20-án ládavasút is. Augusztus 20-án már kora reggel indulnak a programok. A belvárosban a „Mesterségek utcáján” kicsi és nagy egyaránt ízelítőt kaphat a régi mesterségekből 9 órától 15 óráig. 10 órakor fellép a Mofém Fúvószenekar, majd délre elkészül a Szigetköz legnagyobb halászleve, melyet óriásbográcsban készítenek szigetközi finomságokból helyi szakácsok. Közben Jó ebédhez szól a nóta Kosáry Judit, Sebestyén Tamás, Kosár Szabolcs, Kosár Janka jóvoltából a Magyar utcán. A nap folyamán lesz még a Várnál Kicsi Gesztenye Klub, érkezik a hangulatos Várudvarra Borítékolható szerelem című műsorával Nyáry Krisztián és Náray Erika. A Gasztro Placcon fellép majd az Apacuka, a PTE Brass Band és a Local Vintage Company. A Vártó színpadon Deák Bill Blues Band és Bohemian Betyars koncertek lesznek. A három napot 21 órától a Bagossy Brothers Company zárja majd.

A Szent István Napokon este a csodás helyszínen fényfestés is elvarázsolja a látogatókat. A Várkert színpad koncertjeire kell csak jegyet váltani, minden más program ingyenes. Ezeket már elővételben meg lehet vásárolni az interneten. A belépés 10 év alattiaknak ingyenes.

Élő nagykoncertek, színes családi és gyermekprogramok várnak minden korosztályt a folyók által átszőtt város szívében, ahol gyalogosan és kerékpárral is barangolhatnak. A Vártó egyedi hangulatot kölcsönöz a rendezvénynek. Ünnepeljenek Mosonmagyaróváron augusztus 18-20-án a Szigetköz szívében, ahol három napra a kultúráé a főszerep.

Találkozzunk a Szigetköz legnagyobb összművészeti fesztiválján Mosonmagyaróváron 2023-ban!

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor