Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 3., péntek
Tímea, Irma

 
 
Nyomtatható változat

Csak szex és más semmi – 2Heti ajánló
2009-03. szám

Goda Krisztina három magyar sikerfilmet tudhat magáénak a közelmúltból. A mozikban még fut a Kaméleon, ezt megelőzően pedig „megrendelésre” készítette el Andy Vajna számára a Szabadság, szerelmet. A produceri bizalmat a rendezőnő bemutatkozó játékfilmjével, a Csak szex és más semmivel,
azaz elmúlt évek legkellemesebb hazai romantikus komédiájával érdemelte ki. A találó dialógusokkal teli, humoros-érzékeny történet a csinos dramaturg, Dóra (Schell Judit) kalandokkal teli szerelmi élete körül bonyolódik.

m1
31., szombat, 21.10

Vergődő sólyom
George élete nem fenékig tejfel: középkorú, egyedülálló férfi, aki testvérével és annak autista fiával osztja meg otthonát. George számára az egyedüli szenvedélyt a sólymok jelentik. Mikor megpillant egy különleges példányt, egyenesen a megszállottjává válik, és elhatározza, hogy megszelídíti a ragadozót. A legnagyobb amerikai függetlenfilm fesztiválon, a Sundace-en debütált dráma főszerepeiben a függetlenek krémje; Paul Giamatti, Michelle Williams és Michael Pitt látható.

Cinemax
22., csütörtök, 18.15

Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika
Sacha Baron Cohen az Ali G Show-ban több alteregót is megálmodott magának – ezek egyike Borat, a Kazah Kulturális Minisztérium alkalmazottja, aki Ali G-hez hasonlóan egész estés játékfilmet kapott. Az áldokumentumfilm nyomon követi Boratot, aki országa megbízásából az Egyesült Államokba utazik, és itt a legkülönfélébb alakokkal (az utca emberétől politikusig és filmsztárig) kerül veszélyes közelségbe. A legjobb forgatókönyv (!) Oscar-díjára is jelölt vígjáték-siker 100 millió dollár feletti bevételével nemzetközi szinten is sztárrá tette Cohent.

HBO
hirdetés

25., vasárnap, 20.00

Dermesztő szél
Fagyos időkhöz fagyos horrort! Sokunk örömére, Emily Blunt (Az ördög Pradát viselből) diáklányt játszik, aki a kollégiumból igyekszik hazafelé az ünnepekre. Vesztére elfogadja iskolatársa fuvarajánlatát: nem elég, hogy a srác (Ashton Holmes az Erőszakos múltból) meglehetősen furcsán viselkedik, még az autó is lerobban az éjszakai hóvihar kellős közepén. Gregory Jacobs (Rossz pénz) filmjének legnagyobb sztárjai a producerek: George Clooney és Steven Soderbergh.

HBO
30., péntek, 21.25

Ópium – Egy elmebeteg nő naplója
A Woyczeket és Witman fiúkat jegyző Szász János évtizednyi kihagyás után készítette el következő nagyjátékfilmjét. Legújabb Csáth Géza-feldolgozásának színhelye egy elmegyógyintézet: ide érkezik a ’10-es években az írói válságban szenvedő, és a morfiummal jóban lévő Brenner doktor (Ulrich Thomsen), aki különös viszonyt alakít ki egyik betegével, a 28 éves Gizellával (Kirsti Stuboe). Az Ópium a 38. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat.

m1
30. péntek, 23.10


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor