Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 26., péntek
Ervin

 
 
Nyomtatható változat

Kék ördög – 2Heti ajánló
2009-04. szám

A második világháború után Ezekiel (Denzel Washington) munkát keres. Kapóra jön számára némi magánnyomozás: felbérelik, hogy találjon meg egy fehér nőt (Jennifer Beals), aki a hírek szerint Los Angeles fekete negyedében rejtőzik. A szebb napokat látott magánnyomozó nem is sejti, hogy e látszólag egyszerű megbízással milyen szövevényes ügybe keveredett. Carl
Franklin krimije a kései film noir-ok hangulatát idézi. A Kék ördög Walter Mosley regényéből készült, aki több regényében is felléptette Ezekielt – a következő megfilmesítése jövőre várható.
AXN
7., szombat, 22.00


Leány gyöngy fülbevalóval
Scarlett Johansson mostanában ugyan mélyen dekoltált dívaként hódít, de kár lenne eltagadni, milyen változatos és izgalmas szerepeket vállalt be még néhány évvel ezelőtt. Ezek egyike a Leány gyöngy fülbevalóval főszerepe volt: Johansson kisasszony Johannes Vermeer múzsáját, a címadó festmény modelljét alakította. A film különlegessége, hogy az alkotók igyekeztek visszaadni Vermeer alkotásainak képi világát. Magát Vermeert, a mogorva festőgéniuszt pedig a lányos anyák nagy kedvence, Colin Firth igyekszik visszaadni.
m1
7., szombat, 22.45

Kasszandra álma
Az évi egy filmmel biztosan jelentkező Woody Allen mostanában kezd magára találni – ezt bizonyítja a Match Point, majd a Vicky Cristina Barcelona sikere is. Bár a két film közé eső darabok nem az utókornak készültek, a Kasszandra álma mindenképpen szokatlan vállalkozásnak tekinthető, legalábbis Allen rendezői vérmérsékletének tükrében. Egy thrillerről van szó, melynek szikár képeit Zsigmond Vilmos, hátborzongató zenéjét pedig Philip Glass komponálta. A történet két főhőse egy testvérpár (Ewan McGregor és Colin Farrell), akik súlyos anyagi problémáikat megoldandó akár még gyilkolni is hajlandóak.
m2
8., vasárnap, 21.00
hirdetés

Állítsátok meg Terézanyut!
A huszonéves Kéki Katának (Hámori Gabriella) megvan mindene, de ő mégsem igazán boldog: a barátjába nem szerelmes, és a munka terén sem sikerült még megtalálnia az igazit. Persze egy ilyen ízig-vérig romkom – titkot aligha árulunk el ezzel – nem zárulhat máshogy, mint happy enddel. A főszerepet alakító Hámori Gabi momentán az egyik legizgalmasabb fiatal színésznőnk filmen és színpadon egyaránt, a magyar Bridget Jonesként elhíresült bestsellerből készült Terézanyu pedig kifejezetten hálás szerepet kínált a mostanában a Kaméleonban látható színésznőnek.
m1
14., szombat, 21.15

Egy makulátlan elme örök ragyogása
Ha a videoklip- és reklám-rendezőként indult Michel Gondry (Tekerd vissza, haver!) és a bizarr, agyturkáló forgatókönyveiről híres Charlie Kaufman (Adaptáció) összefognak, abból csak valami jó sülhet ki. Nincs ez másképp ebben a különös, romantikus moziban sem, ahol egy savanyú aktakukac (Jim Carrey) aláveti magát egy kétséges kimenetelű, új eljárásnak és kitörölteti exét (Kate Winslet) az emlékezetéből. Csakhogy épp az emlék-törlés során döbben rá arra, hogy még mindig nagyon szereti a lányt.
m2
15., vasárnap, 21.00

Pokoli torony
A ’70-es évek katasztrófafilm-hullámának egyik legjobban sikerült darabja ez a megannyi szupersztárt felsorakoztató monstre vállalkozás. Amikor egy felhőkarcolóban tűz üt ki, az épület menthetetlennek bizonyul, de a bent rekedteknek talán még lehet esélyük. A film két főszereplője, Paul Newman és Steve McQueen a legenda szerint olyannyira rivalizált egymással, hogy a szerződésben még azt is kikötötték, hogy pontosan ugyannyi szövegüknek kell lenni a forgatókönyvben.
RTL Klub
15., vasárnap, 0.35

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor