Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 3., péntek
Tímea, Irma

 
 
Nyomtatható változat
Befogadó kultúra
Budapesti Tavaszi Fesztivál 2009
2009-07. szám

A Budapesti Tavaszi Fesztivál a 2009. évi programját kiemelkedő személyiségek, nemes tradíciók és avantgárd áramlatok bemutatásának szenteli.
Joseph Haydn halálának 200. évfordulóján a fesztivál az életmű keresztmetszetét felvázoló koncert- és operaprogrammal hódol a zseni emléke előtt. Ezek között is különleges fesztiválszenzációt ígér a Maestro két operájának színrevitele: a Philemon és Baucist a görög Konstantia Gourzi zenei irányítása és Kovalik Balázs rendezése kelti új életre, míg az Orfeusz és Euridiké hősnője Rost Andrea, a karmester Fischer Ádám, a produkció rendezője Zsótér Sándor lesz.
A fesztivál idei sztárlistája ragyogó neveket tartalmaz. Mindjárt a nyitókoncerten találkozhatunk a Camerata Salzburggal és a varázslatos tónusáról ismert Joshua Bell hegedűművésszel; a Kremerata Baltica estjén Oleg Maisenberggel, a kvintettjével játszó Nigel Kennedyvel. A Mahler Kamarazenekar és Daniel Harding karmester partnere a török pianistafenomén, Fazil Say lesz. A zongoravirtuózok között lesz a Skót Kamarazenekarral fellépő Piotr Anderszewski és a Budapesti Fesztiválzenekar által meghívott Arkagyij Volodosz is. Az ínyencek igazi különlegességek között válogathatnak, hisz végre eljön a húszas és korai harmincas évek slágereit zseniálisan előadó Max Raabe & Palast Orchester, bemutatkozik az orosz Addams Family, a Teatr Licedei előadásában. Az elveszett világ muzsikáját a klezmer és a világ legjobb kántorainak segítségével, szcenírozott koncert keretében ismerhetjük meg. A széles közönségrétegek érdeklődésére számot tartó előadást nemcsak a kántorzene kedvelői, hanem a történelem, különösen a magyarországi zsidók története iránt érdeklődök is élvezni fogják. Csemege a vokális irodalom szerelmeseinek: a csodálatos Susan Graham Mozart-áriákkal debütál a Zeneakadémián, Philippe Jaroussky kontratenorját ugyanitt francia dalesten élvezheti a közönség. A fesztivál egyik ékköve a Bécsi Állami Opera hangversenyszerű Don Giovanni-előadása.
Ebben az évben a fesztivál díszvendége Csehország. A Müpában fellép a Prágai Rádiózenekar és a Prágai Nemzeti Színház Balettegyüttese, míg a Szépművészeti Múzeumban Alfons Mucha gyönyörködteti alkotásaival a látogatókat.

Több helyszín
Március 20.–április 5.
Információ: www.btf.hu
hirdetés


Szinglijegy
Hogy ne érezd azt, hogy egyedül Te maradsz le a Budapesti Tavaszi Fesztivál legjobb eseményeiről! – így hirdeti a Budapesti Fesztiválközpont Kht. a szólóhelyre érvényes jegyeket. A hagyományokat folytatva idén is vásárolhatók szinglijegyek, ráadásul 10% kedvezménnyel, kizárólag személyesen, a fesztivál közönségszolgálatán (V., Szervita tér 5. félemelet, 36-os kapucsengő). Előzetes foglalás: telefonon (483-3311) vagy e-mailben (szinglijegy@fesztivalvaros.hu). A kedvezmény kizárólag szólójegy és helyre szóló előadásoknál érvényes a készlet erejéig!





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor