Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 4., szombat
Mónika, Flórián

 
 
Nyomtatható változat

Csillag születik
2009-17. szám

Channing Tatumnak néhány hét leforgása alatt három filmjét is bemutatták a hazai mozik, de vajon miben láthattuk eddig, és miben láthatjuk ezután a Hollywoodban épp agyonsztárolt fiatalembert. Persze nem Tatum az egyetlen, akinek 2009 fordulópont lehet a karrierjében; hasonlóan fontos év ez egy angol színésznő és egy másik fiatal amerikai számára is.

Channing Tatum (29)
A Világok harca Spielberg-féle remake-jében alig látszott, a stáblistán is csupán annyi szerepelt a neve mellett, hogy „fiú a templomi jelenetben”. Egy évre rá viszont már a Bunyó rendezőjének bemutatkozó munkájában, az erősen önéletrajzi ihletésű Guide To Recognizing Your Saintsben játszott, majd következett a nálunk is bemutatott táncos film, a Step Up főszerepe. Ezt követte a Micsoda srác ez a lány című romantikus tinédzserkomédia, és az iraki háborút megjárt amerikai fiatalok lelkére néző A sereg nem enged. A nagy áttörés évének kétségkívül az idei számít, hisz három mozifilmben is játszik: a Bunyóban és a G. I. Joe-ban főszerepet, a Közellenségekben pedig az első percekben hidegre tett Pretty Boy Floydot. Jövőre jön Tatummal a szívszaggató Dear John Lasse Hallström rendezésében, és az akciódús peplumfilmnek ígérkező The Eagle of the Ninth, mely a tervek szerint Magyarországon forog a magyar felmenőkkel bíró Kevin MacDonald rendezésében.

Carey Mulligan (24)
Az év eleji Sundance és a Berlini Filmfesztiválon is nagy sikert aratott a dán rendezőnő, Lone Scherfig (Wilbur öngyilkos akar lenni, Olasz nyelv kezdőknek) új filmje, a Nick Hornby eredeti forgatókönyvéből készült An Education. Alig akadt olyan kritikus, aki ne áradozott volna a hatvanas évek Londonjában játszódó történet főszereplőjéről, Carey Mulliganről, aki egy nálánál kétszer olyan idős playboyjal viszonyba keveredő tinédzserlányt alakít. A vájtszeműek már korábban is kiszúrhatták a fiatal angol színésznőt a Büszkeség és balítélet egyik Bennet lányának szerepében, de Mulligan ideje minden bizonnyal most következett el. Akárcsak Tatum, ő is feltűnt Michael Mann Közellenségekjében, hamarosan pedig egy másik dán érdekeltségű projektben, a Testvéred feleségét című film Brothersre keresztelt remake-jében láthatjuk. A Büszkeség és balítélet után hamarosan ismét együtt játszik Keira Knightleyval a Mark Romanek rendezte Never Let Me Go-ban, illetve azt suttogják, hogy vár rá egy szerep a Wall Street folytatásában, az Oliver Stone rendezte Money Never Sleepsben.
hirdetés

Columbus Short (27)
Columbus Short eddigi karrierje több ponton is hasonlóságot mutat rovattársa, Channing Tatum pályafutásával. Tatumhoz hasonlóan Short is a Világok harca díszletei között végezte a tanulmányait, és a jól végzett munka örömével elmondhatta, hogy az egyik nevesincs katonát alakította Spielbergnél. Ugyancsak rokon vonás, hogy ő is egy táncos-filmben hívta fel magára először a figyelmet; a 2007-ben bemutatott Lökd a ritmust! ha kritikai sikert nem is, de szép nyereséget mondhat magáénak. Sok múlik az idei éven, hiszen Short két nagyobb lélegzetű produkcióban is fontos szerepet alakít: először a Whiteout című képregény-feldolgozásban láthatjuk az Antarktisz első gyilkossági ügyében eljáró Kate Beckinsale partnereként, majd pedig Antal Nimród Armoredja következik, melyben Short Jean Reno, Matt Dillon és Laurence Fishburne társaságában keveredik bele egy pénzszállító páncélkocsi kirablásába. Jól fest a közeljövő is: Short játszik a Halálos temetés amerikai remake-jében (rendező: Neil LaBute) és a The Losers című akciófilmben.





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor