Az egyik legjelesebb gasztronómiai párosítás: kolbász és pálinka együtt, egy helyen, ráadásul a Budai Vár festői környezetében, tényleg különleges csemegének ígérkezik ez a rendezvény, amelyre immár harmadik alkalommal kerül sor. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket. Kiderül az is, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphat, miként különböztetheti meg az eredeti, jó minőségű húskészítményeket. Ráadásul ezen a fesztiválon kerülnek először a fogyasztók elé az idei termésből készült pálinkák. A rendezvényt igazi kuriózummal, egy egyedülálló pálinkaszökőkúttal nyitják meg, amelyből a vendégek persze kóstolót is kapnak, ezúttal még a Halászó Fiú tava is pálinkával lesz tele! A zenei felhozatal is igen színvonalasnak ígérkezik. Csütörtökön többek közt a Cimbaliband, a Suhancos, majd pedig Lajkó Félix játszik, pénteken a Zubolyé lesz a nagyszínpad. 10-én, szombaton többek közt a Vodku kap lehetőséget, míg a zárónapon a Pál Utcai Fiúk „Akusztik” kiszerelésben szolgáltatja a muzsikát.
Budai Vár
8–11., csütörtök–vasárnap |