Ma már nem is tudni, kinek az ötlete volt az első Torkos Csütörtök megrendezése, de az biztos, hogy bizonyos értelemben forradalmat indított el a hazai vendéglátásban.
A legelső félárú rendezvénysorozatot egyre-másra követték a sikeres akciók, legyenek azok akár önkéntes, egyéni kitalálások vagy szervezett, közösségi események. A Borszerda sorozat például az utóbbi csoportba tartozik: a csatlakozó éttermek a hónap utolsó szerdáján fél áron kínálják borlapjuk tételeit, sőt, ezúttal egy menüversenyt is meghirdettek a szervezők. A menüversenybe a Borszerdára megálmodott menük leírásával, a hozzájuk társított borok feltüntetésével, valamint az ételsor árának megadásával neveznek a vendéglátóhelyek, amelyek vállalják természetesen, hogy a menüsort az előre meghirdetett áron lehet elfogyasztani a Borszerdákon. A borral társított menük közül rangos szakmai zsűri választja ki a legjobb húszat. Az idei második, augusztus 25-i borszerda a könnyű fehérborokról szól, szeptember 30-án a testes fehérek és a könnyű vörösek állnak a középpontban, végül november 10-én az újborok zárják a sort, de ekkor kerülnek előtérbe a karácsonyra ajánlott legjobb borok is. A rendezvényhez árengedményekkel csatlakozhatnak a borforgalmazó kis- és nagykereskedések, a pincészetek, de a nagy kereskedelmi láncok is.
|