Program Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 2010-14. szám
A hazai borszakmához hasonlóan az év legrangosabb eseményének a pálinkák esetében is a Budai Vár ad otthont. A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál még nem annyira patinás ünnepség,
mint a Borfesztivál, de ez a rendezvény is évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvend, ami nem is csoda, mert a kolbász és a pálinka házassága is az égben kötetett. A fesztivál különlegessége, hogy 20 pálinkafőző és 10 különböző kolbászkészítő mester vesz részt rajta, kínálva a jó hazai kolbászt és pálinkát. A fesztivál szervezőjének célja, hogy több figyelmet fordítsunk a hungarikumokra, lássuk meg azok igazi értékét, hagyományőrző szerepét, és természetesen a külföldi és belföldi látogatók ismerjék meg a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket. Külön érdekesség, hogy a fesztiválon kóstolhatnak először az idei pálinkából az érdeklődők. Olaszország, mint a Pálinkafesztivál idei meghívottja, bemutatkozik leghíresebb párlatával. Ráadásul az itáliai törköly- és szőlőpálinka világába egy igazi gasztronómiai szakértő, Gianni avatja be az érdeklődőket, aki elfogadta a szervezők felkérését, és a Várban felállított olasz „negyedben” házigazdaként fogadja a vendégeket, illetve árulja el a grappa készítésének titkát, és tart beszámolót az olasz pálinkázási szokásokról. A pálinka és a kolbászok forgatagában, a kóstolások mellett rengeteg zenei program kínálkozik jazz, folk és más zenei műfajokban. A rendezvényen a belépőhöz kóstolójegy és pálinkás pohár is jár, amelyről otthon igazán kellemes emlékek támadnak bennünk. És minden bizonnyal pálinka is kerül beléjük.
| hirdetés
|
|
Budai Vár, Savoyai terasz
10. 7–10.
|
vissza |
|
| |