Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 4., szombat
Mónika, Flórián

 
 
Nyomtatható változat

Decemberi programok az Iparművészeti Múzeumban
2010-15. szám

Az Iparművészeti Múzeum immár ötödik alkalommal rendezi meg a „Megvalósult Művek” című iparművészeti- és designkiállítást, valamint december első hétvégéjén ismét lesz Kreatimm vásár is.
Megvalósult művek 2010 – 2010. november 25 – 2011. január 9.
Megnyitó: 2010. november 25-én 16 órakor

Az Iparművészeti Múzeum immár ötödik alkalommal rendezi meg a „Megvalósult Művek” című kiállítást, ahol a Nemzeti Kulturális Alap által támogatást nyert művészek mutatják be elkészült alkotásaikat. Az iparművészeti és designkiállítás idei vezérfonala a fény. A lámpák, az árnyjátékkal működő mintavető, az átvilágított tűzzománc kép, porcelán és üveg plasztikák a tárlat többi tárgyát is párbeszédre hívják, így a fény, a ragyogás lesz természetük, anyagaik és a bennük rejlő gondolatok bemutatásának kulcsa. A bemutatott alkotások között megjelennek egyedi plasztikák, szériában gyártott használati tárgyak, ipari formatervek, ékszerek is, de ez a sokszínű anyag mégis egységesen mutatja a magyar iparművészet és design körképét.
A kiállító művészek mellett december 4-5-én a karácsonyi Kreatimm vásáron további alkotók is bemutatkoznak!

Karácsonyi Kreatimm vásár – Design elvitelre! December 4-5. 10-18 óráig
Ahol az igényes tárgyak mellett alkotójuk is bemutatkozik!
145 művész, a kortárs magyar iparművészet legjava kínál ajándékötleteket az ünnepre. Divatcsarnok nőknek és férfiaknak, ékszerek, kiegészítők, kerámia, lakástextil, etno és Budapest sarok, újrahasznosított művészet, játékok, gyermekdivat-tanácsadás és trendalapozó, koncertek, ajándékcsomagolás, Lukáts Kató tervezte csomagolópapírok, bioételek, -italok és sok más Budapest legszebb szecessziós palotájában!
Koncertek:
hirdetés

December 4. 16 órától
Sajtkukacz – díszvendégünk Lackfi János költő
Míg a szülők a karácsonyi vásárban válogatnak művészeink alkotásai között, addig a gyerekek a Sajtkukacz együttes új, Radírmocsok című lemezéről, Lackfi János megzenésített verseit hallgathatják meg. A program díszvendége Lackfi János költő, aki rövid felolvasást is tart a kicsiknek.
December 5. 16 órától
Romano Glaszo – Emberi hang népzenei együttes koncertje
A Romano Glaszo (Cigány Hang) népzenei együttes koncertjén roma és gadzso gyerekek közös tánc- és énekprodukciója által mutatkozik be a valódi, népi gyűjtésen alapuló cigányzene. A pattogó ritmusok és a fülbemászó dallamok hazánk kulturális sokszínűségére hívják föl a figyelmet, és olyan értékeket mutatnak be, amiket nem csak elfogadni, de csodálni és szeretni is lehet.
Énekel: Varga Heléna - A Kreatimm vásárokon ékszereivel, ruháival is bemutatkozó Varga Heléna énekes - ékszertervező - a karácsonyi vásáron énektudását is megcsillogtatja. Heléna munkáiban hagyományos cigány motívumokat vegyít modern elemekkel, énekesként pedig szabolcsi pergetőkkel és más roma népdalokkal tereli figyelmünket a vásárlási láztól a közelgő ünnep és a közös együttlét öröme felé.
Egész napos gyerekfoglalkozás
Trendalapozó – gyermekdivat tanácsadás és műhely
Belépő: 500 Ft, gyerekeknek 14 éves korig ingyenes.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor