Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 26., péntek
Ervin

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész
2011-06. szám

Hát ezt is megéltük: közel tíz évvel az első epizód mozibemutatója után e hónapban véget ér a helyes pici szemüvegesként indult, mostanra azonban elszánt kisfelnőtté mutált varázslótanonc kálváriája, s végre azok is megtudhatják, hogy a szupergonosz Voldemort pálcája beletörik-e Harry bűvkörébe, akik egyetlen sort sem olvastak J. K. Rowling hétkötetes könyvsorozatából.

Persze alighanem most is azok lesznek többen a moziban, akik kívülről fújják az összes varázsigét, rontást és oldást, kedvenc sportjuk a kviddics – ám minden bizonnyal olyan muglik is akadnak majd szép számmal, akik „csupán” arra kíváncsiak, hogy Hollywood miféle tű­zi­já­tékkal búcsúzik történetének egyik legjövedelmezőbb be­fek­tetésétől.
A két részre szabdalt befejező történet második része, melyben sza­kad­nak a szívek és kirobban a végső háború Jó és Rossz között, immáron 3D-ben is látható. Már az elsőt is szerették volna így be­mu­tat­ni, ám aztán úgy döntött a gyártó Warner, hogy a tökéletes hatás – és a nem bi­zo­nyít­ható, viszont erősen sejthető alkotói bi­zony­ta­lan­sá­gok – miatt a térhatással kivárják a finálét. Hogy ettől nagyobb lesz-e a katarzis vagy sem, az csak a vélhetően dugig tömött filmszínházakban derül majd ki, az viszont bizonyos, hogy egy valamit a Potter-franchise ellendrukkerei sem tagadhatnak. Ha nincs a végső felvonással együtt nyolc mozifilmet számláló sorozat, a célcsoport aligha ismerte volna meg az olyan kiváló brit színészek nevét, mint például Alan Rickman, Maggie Smith, Ralph Fiennes, Gary Oldman vagy Michael Gambon, aki Richard Harris halála után örökölte meg Harry Potter mentora, Albus Dumbledore szerepét.
A nagy nevek látható élvezettel vettek részt az abrakadabrás szerepjátékban, a nagy kérdés viszont az, hogy a széria három fiatal főszereplője, Emma Watson, Rupert Grint és magát a kultikus sebhelyest alakító Daniel Radcliffe hogyan hasznosítja az évtizedes népszerűséget. A lehetőség legalábbis mindhármuknak adott a felszínen maradásra: Radcliffe évek óta színházazik, a filmeket tekintve pedig jövőre jön ki egy ígéretes kosztümös horror, a Woman In Black főszerepével. Emma kisasszony egyetemi tanulmányai és a bulvársajtóban való intenzív jelenléte mellett Marilyn Monroe közvetlen munkatársát alakítja majd a My Week with Marilyn című moziban; Rupert pedig többek között Eddie „The Eagle” Edwards síugró bőrébe bújik egy bemutató előtt álló sportfilmben.

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész
(Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II)
Angol-amerikai, szinkronizált film
hirdetés

Rendező: David Yates
Főszereplők: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Alan Rickman, Helena Bonham Carter, Gary Oldman
Forgalmazó: InterCom
Bemutató: 07. 15.





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor