Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 4., szombat
Mónika, Flórián

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Családi körben
2008-17. szám / WG

Negyedik, Espresso című albumát jelentette meg a Váradi Roma Café, amelyet április 26-án mutatnak be a közönség előtt egy nagyszabású koncert keretében.
Váradi Gyulával beszélgettem.

Ha megnézzük a korábbi lemezeiteket, azt mondhatjuk, egyre populárisabb irányba mozdultatok el – persze bármiféle minőségi romlás nélkül. Ugyanakkor mindig hoztatok valami új színt is. Az új albumon mivel lepitek meg a közönséget?
V. GY.: Valóban, próbálunk mindig megújulni, és mást adni az embereknek. Most sincs ez másképp, ugyanis az Espresso című lemezünk latinosabb hangvételű, mint az eddigiek.
Feldolgoztunk két spanyol dalt, illetve a zenekar nagy példaképétől, Járóka Sándortól is előadunk három szerzeményt, amiket sajátos stílusban játszunk el. Az albumon van továbbá egy dal, Himnusz a szeretetről, amit Szentirmai Ákos írt, és a gyermekeinkkel közösen adunk elő. Azt gondolom, a 14 dal között mindenki megtalálja a kedvére valót.

Mire utal az Espresso cím? Csak nem kávéházi ücsörgés mellé ajánljátok a lemezt?
V. GY.: Arra utal, hogy ez a zenei összeállítás éppúgy felpezsdíti az embereket, miként egy jó espresso.

Bő egy éve hatalmas sikerrel mutattátok be az előző, Isten hozott a családban című lemezeteket. Gondolom, a mostani, április 26-i lemezbemutatóra is nagyon készültök. Mire számíthatnak a rajongók?
V. GY.: Az új dalok mellett természetesen felcsendülnek majd a jól ismert slágerek is, de ez alkalommal a csapat nem a megszokott felállásban lép színpadra. A Váradi Roma Café ugyanis kibővül egy négytagú fúvós szekcióval, valamint egy dobossal, egy kongással és egy basszusgitárossal. Továbbá vérpezsdítő tánckoreográfiákat látjhat majd a közönség, amit a Botafogó táncegyüttes mutat be. A zenekar semmit sem bíz a véletlenre, s hogy a hangulat még jobb legyen, színpadra lép a humorfesztivál győztese, Kiss Ádám is, aki egy rövid stand up comedyvel szórakoztatja majd a közönséget. A díszlet egy pesti kávéházat fog idézni.
hirdetés

Elég termékeny a zenekar. Ez vajon abból is fakad, hogy családi körben muzsikáltok?
V. GY.: A családi kötelék valóban sokat számít. A Váradi-dalok saját tapasztalataink és átélt érzelmeink alapján születnek.

Mit gondolsz, vevők lennének a zenétekre a határainkon túl is? Eleve a roma zenét sokfelé szeretik, a tiétek pedig ízesen-slágeresen, szívvel van elkészítve. Milyen esélyeket látsz számotokra külföldön?
V. GY.: Szerintem nagyon jól megállnánk a helyünket külföldön is, s ezzel kapcsolatban már van tapasztaltunk: Kanadában, Japánban, a környező szomszédos országokban, mint például Szlovákiában. Annak ellenére nagy sikert arattunk, hogy magyar nyelven énekeltünk, és ezért sok helyen nem értették szó szerint, hogy miről. De egyébként mi nagyon szeretünk itthon, Magyarországon zenélni, ezért nem tervezünk túl sok külföldi fellépést, de természetesen, ha érkezik felkérés, nagyon szívesen eleget teszünk.

Hogyan látjátok a jövőtöket, hogy álltok majd 10 vagy akár 20 év múlva?
V. GY.: Ennyire előre nem gondolkodunk.

Elmondjátok, mi az Umbala tánc, és hogyan is kell arra járni?
V. GY.: Hogyan is kell arra járni? Szerintem ezt nem lehet meghatározni. Mindenki úgy táncol rá , ahogy jólesik neki, és amit a zene, a ritmus kivált belőle.


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor