Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 26., péntek
Ervin

 
 
Nyomtatható változat
Delikátesz sarok
Konrády Foods
2012-03. szám / IM

Párizsi mondjuk nincs, meg téliszalámi sem. A MOM pláza alsó szintjén található, mediterrán hangulatú „boutique hentes” nem tör ilyesmi babérokra, sokkal inkább az exkluzív kínálata miatt érdemel elismerést.

Konrády Zoltán külkereskedő-nagyvállalkozó, világutazó és értő gourmet a legválogatottabb termékeket szerzi be egyedülálló delikát boltja számára. Ha a világban járva megszeret valamit, utánajár a beszerzési lehetőségeknek, a legjobb beszállítóknak, és a paletta részévé teszi terméket. Meglepődve talán senki sem lesz, ha azt írjuk, a hely nem az olcsóságával hódít. De az olyan különlegességekért, mint az argentin bélszín, a 90 napig érlelt wagyu marha rib eye steak, a nebraskai omaha steak vagy az ír báránygerinc, a világon sehol sem lehet fillérekért hozzájutni. (Nota bene: Magyarországon ártól füg­get­le­nül sem lehet máshol hozzájutni.) A tőkehúsokat ugyancsak nem szokványos módon darabolják; a nyugati üzletekben kapható módon porciózzák a prémium minőségű termékeket, amelyeket vá­kuum­cso­magolásban kaphatnak meg a vevők, vagy akár sous vide technikával előfőzött módon is megrendelhetnek.
A kínálat részét képezik a tenger gyümölcsei, homár, ír biolazac, tonhal is. A Konrády Foodsban kapható egyedül kézzel szeletelve az országban a Joselito sonka is, amelynek a cég a kizárólagos importőre Magyarországon. A világhírű spanyol sertés, az erdőkben vadon makkoltatott pata negra combjából készül, nagyszerűségéről sokat elárul, hogy ezt tartja éttermében Ferran Adria (El Bulli) és a 27 Michelin-csillaggal büszkélkedő Joel Robuchon is. A kiegészítők közt extra minőségű sót, kaviárt, olasz száraztésztákat, szószokat, lekvárokat is találunk az üzletben.
A nagyközönség számára még kevéssé ismert húsféleségek elkészítésében a képzett személyzettől tanácsokat kaphatunk, mint ahogy a borválasztáson sem kell törni a fejünket: a saját márkás borsorozat címkéjén is feltüntetik, hogy melyik tételt ajánlják marhahúsételekhez, halakhoz vagy szárnyasokhoz. Nekünk már csak egy dolgunk marad: hogy valahogy fussa minderre… Ezzel együtt igazságtalanok lennénk, ha nem tennénk említést arról, hogy vannak elérhető árú termékek is. Ilyenek a hazai mangalicatermékek, a roppanós Frankfurter virsli, a mortadella, a spanyol és olasz sonkák, amelyek szeletelve, kisebb kiszerelésben korántsem pénztárcagyilkos tételek.

MOM Park, Piazza szint
hirdetés








vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor