Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 26., péntek
Ervin

 
 
Nyomtatható változat
Mint a kisvillám
Nagyvillám étterem
2012-06. szám / Dibbuk

Döbbenetes méretű komplexum, döbbenetes telt házzal és döbbenetes visegrádi kör­pa­no­rá­mával, ez jellemzi látogatásunk hűvöskés napján a Nagyvillám éttermet. Az ágas-bogas épületegyüttesben egy fia szabad asztal sincs,
már csak a teraszon tudunk leülni, amely a csípős idő ellenére is lassanként szintén megtelik. A hangulatos, régimódi ház stílustörés nélkül, magától értetődő természetességgel illeszkedik a környező er­dő­be, valamint az erdőrészt átszelő extrémsportos kötélpályába. Egy kőhajításnyira van a visegrádi nyári bobpálya is, minden adott egy kis száguldáshoz.
Száguldanak a pincérek is, érezhető és látható a rutin, amit a fu­tó­sza­la­gon érkező esküvők, osztálykirándulások, céges összejövetelek és családi ünnepek megkövetelnek. A reménytelen lassúsággal ijesztgető zsúfoltság ellenére a teljes étkezés óramű pontossággal zajlik, ha­tá­ro­zott és olajozott a felszolgálás, amibe némi begyakorlott lazaság be­le­fér, de egy kis plusz energia már nem, amikor a konya részéről sze­ret­nénk valamilyen információt kinyerni.
A konyha is teljesíti a kötelezőt, de újításoktól, kreativitástól meg­sza­kad­ni láthatóan nem akar. Minden korrekt, de majdnem semmi sem kiemelkedő. A padlizsánkrém selymes állagú, jó fűszerezettségű, kellemes kezdés. Kifejezetten jó ízű a füstölt csülkös bableves is, bár alapanyagok tekintetében magasabb minőséggel is találkoztunk már. A zöldcitromos vargányaleves csalódás, konzervnek ható gombadarabokkal, a savanyúságon kívül további ízelképzelés nem érzékelhető a szakács részéről. A tárkonyos-tejszínes vadraguleves a hozzávalókat illetően túlfőtt, de az ízek így szépen összeértek, karakteres ízű, egész izgalmas leves. Alapvetően jól sikerült összeállítás a gorgonzolával csőben sütött csirkemell is, a zöldséges krokett markáns és jól eltalált kísérő. Az étkezés fénypontja ugyancsak egy krokett, ez juhtúrós változat, érezhetően frissen és házilag készült. Óriási kontraszt viszont, hogy a tányér főszereplője, a „Hubertus” ragus „szarvas címer” rendkívül gyenge, tulajdonképpen nincs dicsérhető eleme. A levesben már megismert, ázottas vargányadarabok, az egyszerű minőségű kacsamájdarabok még kiábrándítóbbá teszik az összehatást, pedig épp elég lenne, hogy maga a „szarvas címer” is kiklopfolt, kiszárított húsdarab, noha az ár okán (3380 Ft), ki tudja, miért, jóval nemesebb húsrészben reménykedtünk. A konyha, hogy az öngól valóban védhetetlen legyen, a félresikerült fogást egy szelet (éretlen) sárgadinnyével és egy szem eperrel bolondítja meg… Túl sok fantáziáról nem árulkodik az „ötmagvas” rántott csirkemell és a köretként kifundált sajtos krumplipüré sem.
Dübörgő házzal üzemelni, ritmustévesztés nélkül, ez az ars poetica, az árképzés pedig az áfán kívül a panorámát is tartalmazza. Mondjuk, azzal legalább tényleg nehéz betelni…
hirdetés


Visegrád, Feketehegy
Főétel: 2080–3590 Ft
Kritika (5)

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor