Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 4., szombat
Mónika, Flórián

 
 
Nyomtatható változat

Csodaországgá válik a Fesztiválköztársaság
2013-06. szám

A Sziget Fesztiválköztársaság idén is felejthetetlen Nulladik nappal (augusztus 6.) készül az őslakosok fogadására. Ezúttal a Sziget Csodaországgá válik, s az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpadon egy, a megalakulásának idén 40. évfordulóját ünneplő, nemzetközi hírű hazai legenda, a Muzsikás lép fel barátaival és nemzetközi sztárvendégekkel.

„Csodaország” közepén, a Nagyszínpadon pedig a honi alterock leg­is­mer­tebb csapata, a Quimby egy ide komponált, egyszeri és meg­is­mé­tel­he­tetlen világot varázsol maga köré egy – erre az alkalomra meg­ál­mo­dott – mesebeli hangulatú koncert keretében. A Sziget Nulladik napján a Quimby egy hamisítatlanul quimbys kulturális élményparkot rendez be, hogy olyan összművészeti hepajt nyújtson a látogatóknak, amelyből kiderül, Magyarország Csodaország, ahol sok fura dolog történik, mégis izgalmas, kreatív és szerethető hely. A Sziget – erre a napra – a „nyúl üregévé” válik, amibe minden látogató egyesével be­le­csú­szik: a Sziget lesz az a felfedezésre váró Csodaország, melyben számtalan érdekes, izgalmas, eredeti dolog történik – cirkusz, ak­ro­ba­ti­ka, tánc, látványszínház, irodalmi programok, akusztikus koncert, világzene, táncház, vetítés, slam poetry – s megannyi más.
A megérkezéskor már belépünk egy alternatív, bizarr, meghökkentő, különös és eklektikus valóságba, egy olyan színes karneváli hangulatba, ahol azok lehetünk, akik a hétköznapokban is legszívesebben lennénk. Quimby Csodaországban címmel – a Bookline Könyvek gondozásában – erre a napra időzítve megjelenik a 22 éves zenekar történetét feldolgozó riportkönyv is, amiben regényes keretek között végre megismerhető lesz, hogyan vált a dunaújvárosi iskolazenekar Magyarország egyik legfontosabb és legérdekesebb csapatává, miközben „mindent megittak, mindent elszívtak, minden nőt...”. A riportkötet másfél éves interjúsorozat után áll össze, hogy végre minden részlet és érdekesség kiderüljön a zenekarról, miközben talán egy újabb képet kaphatunk a rendszerváltás utáni Magyarországról.
A szinte nemzeti intézménynek tekinthető Muzsikás együttes, a világ nagy fesztiváljainak és híres koncerttermeinek állandó vendége a 40., jubileumi születésnapját a Sziget Nulladik napján ünnepli, baráti társaságban. A Muzsikás koncertjei mindig eseményszámba mennek, és ez ezúttal különösen így lesz. Meghívott vendégeik közt az egyszerű falusi zenészek és énekesek éppúgy megtalálhatók, mint a kimagasló tudású zongoraművész, Jandó Jenő, a világ legjobb ütőegyüttese, az Amadinda, továbbá olyan világsztárok, mint a Londonban élő hegedűművész, Alexander Balanescu vagy az amerikai Woven Hand rockegyüttes. A Sziget Fesztiválon tervezett nagyszabású és egyedi koncertjükre meghívták számos hazai és külföldi zenészbarátjukat.
Ahogy a Muzsikás koncerteken megszokott, a műsor gerincét most is a hagyományos előadásban megszólaló magyar népzene jelenti, ami egyszerre ősi és modern, régi és mai. Vendégeik lesznek egyszerű falusi emberek, akik számára a hagyomány még az életük mindennapos része. Megszólal olyan zene is, mely zenei vagy lelki értelemben kapcsolódik a Muzsikáshoz, többek között Bartók egyik zongoraműve, az Amadinda fergeteges ütős darabja, Balanescu hegedű-improvizációja, valamint a Woven Hand Muzsikás-dallamra épített rockzenéje. Emellett dudások, tekerőlantosok és táncosok teszik az ünnepi koncertet még színesebbé.
A Csodaország 17 órakor tárja ki kapuit, a Muzsikás 20 órakor, a Quimby 20.30-kor lép színpadra, de a zenekar tagjai már a korábbi programokban is felbukkannak majd.
hirdetés

Az OTP Bank idén is kiemelt támogatója a Sziget Kft. nyári fesztiváljainak, így a 24 év alatti fiatalok, az OTP juniorosok 50%-kal olcsóbban juthatnak Sziget ottalvós bérlethez, ami a 0. és mínusz egyedik napi programokra is érvényes. A fesztiválozóknak érdemes idén is magukkal vinni PayPass kártyájukat, hiszen azzal egyszerűen fizethetnek valamennyi szigetes fesztiválon és külön fesztiválkártyát se kell kiváltani.
A Nulladik napi Quimby Csodaországban és a jubileumi Muzsikás koncertre a jegyek elővételben 6990 forintért, a kapuban 7990 forintért kaphatók. Az elővételes időszakban 5000 vásárlónak, akik a Sziget weboldalán, a www.sziget.hu oldalon veszik meg jegyet, lehetőségük lesz a Bookline.hu jóvoltából a belépő mellé Quimby könyvet is vásárolni, a jeggyel együtt mindössze 7990 Ft-ért.

Hajógyári-sziget
08. 06.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor