Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 26., péntek
Ervin

 
 
Nyomtatható változat

Junior Prima zeneművészeti díj 2013 – Díjátadó
2013-12. szám

A Junior Prima Díj társalapítója, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. képviseletében Baji Csaba, a társaság elnök-vezérigazgatója méltatta a fiatal tehetségeket Budapesten, a felújított Ze­ne­a­ka­dé­mián december elején. A Junior Prima Díj a Prima Primissima Alapítvány elismeréseinek kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. A zeneművészeti kategóriát 2008-ban alapították az MVM Zrt. együttműködésével.
A magyar zenei élet kiválóságaiból álló szakértő zsűri hatodik alkalommal választotta ki a harminc év alatti fiatalok köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tizen nyerhették el a rangos elismerést. Junior Prima Díjban és az ezzel járó kétmillió forintban részesült az Angelica Leánykar, Bencze Csaba harsonaművész, Kohán István klarinétművész, Lebhardt Dániel zongoraművész, Nyári László hegedűművész, Solti Árpád zeneszerző, Szabó Ildikó gordonkaművész, Tálas Áron jazz-zongoraművész, Tóka Ágoston orgonaművész és Tóth Balázs trombitaművész.
„Hiszünk abban, hogy egy ország valódi erejét történelme, kultúrája mutatja igazán, hiszen a kulturális értékek teremtése jótékony hatással van a nemzetgazdaság növekedésére. Egy sikeres, eredményes, integrált nemzeti energetikai társaságcsoportnak, amely a fiatal magyar tehetségekhez hasonlóan nem­zet­kö­zi is­mert­ség­gel bír, erkölcsi kötelessége, hogy lehetőségeihez mérten visszaadjon a társadalomnak” – mondta köszöntőjében Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-ve­zér­i­gaz­gatója.
A díjazottak kiválasztása a magyar zeneoktatás magas színvonalának és a sok kiváló fiatal tehetségnek köszönhetően minden évben komoly, felelősségteljes döntést igényel. A zsűri olyan hiteles, elismert szaktekintélyekből áll, mint dr. Batta András, az egységes komolyzenei koncepció kialakításáért és végrehajtásának koordinálásáért felelős kormánybiztos, a zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Devich János Liszt-díjas, érdemes gordonkaművész, Fekete Gyula Erkel-díjas zeneszerző, Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, zeneszerző, az Egyetem jazz tanszékének vezetője, Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-, Prima és Junior Prima díjas zongoraművész, Baráti Kristóf Junior Prima díjas hegedűművész, valamint Jakobi László gordonkaművész, az MVM Koncertek hangversenyrendezője.
„Kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy támogassuk azokat, akik tudásukkal, tehetségükkel gazdagítják az országot, akik a legtöbbet tették, teszik és tehetik az ország gazdasági és kulturális fejlődéséért. Mert ahogy mindennapi működésünk során, úgy mecénásként is az értékteremtést, értékeink megőrzését, terjesztését tartjuk küldetésünknek” – mondta Felkai György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kom­mu­ni­ká­ciós igazgatója.

hirdetés








vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor