2014. február 13-án, azaz a néphagyományhoz híven a hamvazószerdát követő torkos csütörtökön nyitja meg kapuit a rendezvény, mely egészen február 16-áig várja látogatóit.
A II. Budapesti Halfesztivál alkalmával bemutatják a hazánk folyóiban, valamint tavaiban élő halakat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen részt vevő éttermek. A különböző tájegységekről származó ételeket és nedűket régiók szerint elhelyezve találják meg a látogatók. A magyar ízek mellett nemcsak az ázsiai, hanem a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők. A rendezvényen számos halételt lehet majd megkóstolni, az ország minden tájáról érkező halászlevektől kezdve az egzotikus szusin, a pad thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon (tengeri süllő), az afrikai tüdős harcsa szalámin át egészen az angol fish & chipsig.
VIII., Palota-negyed (Nemzeti Múzeum kert, Múzeum utca, Bródy Sándor utca, Pollack Mihály tér)
02. 13–16.
|