Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 3., péntek
Tímea, Irma

 
 
Nyomtatható változat

Borsarok: Tüzes víz aszúból
2008-39. szám / Geönczeöl Attila


Az aszúkészítés során visszamaradó törköly számtalan értékes anyagot tartalmaz, a legjobb módszer ezek kinyerésére és megmentésére a pálinkakészítés. Persze nem akárhogy, hanem gondos erjesztéssel, majd kímélő lepárlással. Így született meg a Gundel aszú-törkölypálinka is, melynek illatában és zamataiban egyaránt felfedezhetőek Tokajra és a különleges alapanyagra utaló jegyek. Elsősorban aszalt gyümölcsös aromák – aszalt kajszi, birs, mazsola – és érdekes csokoládés-mézes hatások érződnek benne. Ízben sima, lekerekedett, 40 százalékos alkoholtartalma visszafogottan jelentkezik, cseppnyi kellemes kesernyésség kíséretében. Nagy értéke szép zamattartalma, mely marcipánt, fehér csokit idéz, és hosszan megmarad a szájban. Fogyasztását a címke felirata szerint jégbe hűtve ajánlják, de érdemes azért magasabb hőmérsékleten is megkóstolni, hiszen az aromaanyagok úgy sokkal intenzívebben mutatkoznak. A Gundelben „pálinkás fabőröndben” árulják, ami a palackon kívül négy speciális pálinkáspoharat rejt magában. A különlegesség lényege, hogy a pohár alsó, talpas részébe zúzott jég tölthető, erre helyezhető a kúp alakú pohárrész, amibe az így sokáig hűvösen tartható pálinka kerül. Megvásárolható a Gundel étterem halljában található Gundel butikban, vagy on-line módon a www.gundel.hu weboldalon.
hirdetés


(4)

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor