Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 6., hétfő
Ivett, Frida

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben!
2024-02. szám / x

2024. április 19-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja!

Az országosan egyedülálló Fesztivál célja, hogy a színház, a zene, a tánc és egyéb művészeti ágak segítségével dolgozzuk fel együtt mindennapi kihívásainkat, mutassunk utat, segítsünk, beszélgessünk. Életre hívó intézménye, a Veszprémi Petőfi Színház ezt az erős hitet mindennapi munkája során is szem előtt tartja. Nemcsak bárki éle­té­ben előforduló kihívásokat feldolgozó, szemeket felnyitó előadásokkal várják a közönséget, de Autizmusbarát Intézményként az autizmussal élőket is tudják fogadni, mindamellett, hogy akadálymentesített – au­dio­­narráció és jeltolmács közreműködésével műsorra tűzött – előa­dá­sokkal látás- és hallássérült nézőiknek is lehetőséget adnak elmerülni a színház csodájában. A Fesztivál három napja során összművészetet felvonultató előadásokkal, nemzetközi társulat vendégjátékával, gyer­mek­prog­rammal, szakmai beszélgetésekkel, kiállításokkal várják az érdeklődő közönséget. A 2024-es programról a Fesztivál ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna igaz­ga­tóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember mesél bővebben az olvasóknak.

Milyen programokkal, fellépőkkel készülnek a VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja három napjában?
K.-né E. Zs.: Különleges, sokszínű és gazdag programsorozattal várjuk 2024-ben is a Fesztiválra érkező kedves nézőket. Bárki életében előforduló problémákra fókuszáló színházi előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, könnyűzenei programokkal, képzőművészeti kiállítással és sok-sok meglepetéssel készülünk. Árva szörny című pszichodrámánk és A hatodik szék című, a bullying témakörét feldolgozó előadásunk után idén is színpadra állítunk egy ősbemutatót. A programok minden egyes eleme kiemelt jelentőséggel és odafigyeléssel lett kiválasztva, melyek közül csak párat említve: egy kihívással teli életbe kényszerülő táncművész Testbe zárt ima című táncelőadása mellett Tóth Gabi énekesnő is elfogadta meghívásunkat, aki ismert dalain túl személyes élettörténetét hozza el nekünk egy mélyreható beszélgetés keretében, könnyűzenei vonalon pedig egy ismert és elismert, az ifjúság és az aktív korúak körében is kedvelt sztáregyüttest várunk – végső egyeztetés után –, nevüket hamarosan nyilvánosságra hozzuk. A Fesztivál az idei évben is merít a nemzetközi színtérről, ugyanis ismét érkezik Veszprémbe a lengyel Teatroterapia Lubelska társulata, akik – kihívással élő színészeik segítségével – egy rendkívül fontos témát dolgoznak fel előadásukkal. Ahogy mindig, most is kiemelten gondoltunk a gyermekekre, így a gyermeklelkeket erősítő program is megjelenik. Az Ép testben ép lélek! szellemében ismét lesznek egészségügyi szűrővizsgálatok a Fesztivál ideje alatt. A hat éve megszokott módon idén is minden előadás után elemző, kibeszélő „pszichoterápiával” zárjuk a programokat, melynek résztvevői az alkotók és a befogadók lesznek.
hirdetés

A Fesztivál misszióját milyen módon építik be a Veszprémi Petőfi Színház tevékenységébe?
K.-né E. Zs.: Színházunk az évad összeállításánál mindig törekszik arra, hogy a bérletes nézők is találkozzanak olyan előadással, amely róluk szól, a problémáikról, a kihívásaikról. A 2023/24-es évadunk utolsó bemutatója rendkívüli módon kapcsolódik Fesztiválunk tematikájához, így április 18-án, a Fesztivál nulladik napjaként a szívszorító, őszinte, érzelmekkel, bátorsággal teli Happy Ending című előadásunkkal és az azt követő beszélgetéssel indítjuk el a három lélekemelő napot.




vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor