Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 26., péntek
Ervin

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Álomutazás egy felhőtlen világba
2013-07. szám / Szepesi Krisztina

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója a rock’n’roll bűvöletében él, amit a Hotel Menthol előadásban rendezőként úgy fogalmaz meg, hogy már-már shakespeare-i utazásra viszi a közönséget egy felhőtlen, boldog világba.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 24-én látható az ezúttal még több színészt, táncost és egy különleges meg­le­pe­tés­ven­déget is felvonultató előadás.

Miben lesz más a margitszigeti előadás?
V. L.: Még többen, nagyjából harmincöten leszünk a színpadon. Nagy erőpróba ez amúgy a színészeknek, mert végig pörgés van. Huszonkét rock’n’roll számból mindössze kettő lassú, szóval nem könnyű, de nagyon szeretjük játszani. Egy, Európa-bajnokságokon is gyakran a dobogón álló profi rock’n’roll táncegyüttes is a segítségünkre lesz, és az előadás bizonyos pontján Fenyő Miki is bejön a színpadra legalább egy szám erejéig, de a fináléban biztos, hogy szerepelni fog.

Ezek szerint a szerző elégedett az előadással?
V. L.: Érdekes, hogy eljátszottuk Miki mindhárom darabját, így a Made in Hungáriát és az Aranycsapatot is, de pont ezt az egyet csak Novai Gábor látta, a másik szerző. De Miki bizalmát az is mutatja, hogy a nyár folyamán egy új Fenyő-musical ősbemutatójára készülünk Száll az ének címmel, amit ketten együtt írtunk, és a Pannon Várszínházban mutatjuk be az új, őszi szezonban. Nagyon izgalmas lesz ez azért is, mert Miki teljesen új dalokat írt, és igazi meglepetések is lesznek olykor más stílusok felé kalandozva.

Honnan ez a feltétlen rajongás a rock’n’roll iránt?
V. L.: Nagyon fiatal a társulatunk, így azt gondolom, ez a stílus rettentően jól áll nekik. Koreográfusunk, Krámer György pedig, aki a tánctagozatunkat is megalapította ettől az évtől, a Rock Színház munkatársa volt a kezdetekkor, így ő is nagyon otthon van ebben a műfajban. És nincs mese, ez tényleg nagyon jó, hiszen az életörömről, a fiatalságról szól, és nemcsak zene, hanem egyfajta életszemlélet, divat és költészet is. Azt tapasztaljuk, hogy ez a műfaj éppúgy vonzó a fiatal, mint a retró nézők számára. Ezért is érhetett el ekkora előadásszámot ez és a többi előadásunk is.

Miről szól az ön Hotel Mentholja?
V. L.: Egy álomutazásról szól, olyan mint egy rock’n’roll Szentivánéji álom, amint a tinik végigutazzák a legendás helyszíneket, és megkóstolják az élet boldogabbik részét. Ez az utazás szokott lenni általában a legnagyobb nehézség a megvalósításban, hiszen valamilyen járgánynak mindig haladnia kell a színpadon. Erre találtunk mi ki egy nagyon érdekes bicikliszerkezetet, aminek kicsit cirkuszi fílingje van, hiszen sokféleképpen tud megjelenni a térben. Akik játsszák, azok pedig tényleg annyira fiatalok, hogy egyáltalán nincsenek messze a szerepek kívánta kortól. Az ének iskolája című televíziós vetélkedő egyik legjobbja, a veszprémi születésű Arany Tímea is részt vesz az előadásunkban, ő a maga 14 évével rettentően jól táncol és énekel, komoly ígéret.
hirdetés

Mike-ot „Rock Puckként” írja le a színlap.
V. L.: Nem egy idősödő jampi, hanem egy fiatal lány játssza ezt a szerepet. Egyed Brigitta nagyon fiús alkat, aki igazán stílusérzékenyen fogja meg a varázslókaraktert, miközben valódi rock’n’roll arc. Ráadásul a hangja is mélyebb fekvésű, így minden nehézség nélkül kiválóan énekli a dalokat. Igazi klasszis teljesítmény az, amit ő csinál. Egy olyan korszakba visz el, ami sose volt. Egy felhőtlen, konfliktusmentes, utópisztikus világba, ahol csak a szerelem okoz egy kis problémát, de hát az mindig.

Ön is részt vesz az előadásban.
V. L.: Én egy beugrással kerültem bele a produkcióba, ami eredetileg egy alkalomra szólt, aztán benne ragadtam. De csak kettőzve játszom, hiszen úgy gondolom, rendezőként is igazán nagy feladat ez, jobb, ha kívülről láthatom a dolgokat.

Ahogy mondta, nagyon sok fellépést ért már meg ez az előadás Veszprémben.
V. L.: A Margitszigeten lesz a hetvenedik előadásunk, ami manapság nagyon nagy szó, különösen egy vidéki színháznál. Játszottunk már ott néhány éve, és bízom benne, hogy megint felszántjuk azt az óriási színpadot, és a távolabb ülő nézőket is magunkkal sodorjuk majd.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
08. 24., 20h



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor