Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 26., péntek
Ervin

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
A múltbeli, nagy találkozások tavasza
2014-03. szám

Michelangelo mester szerint „minden kőben benne van a szobor, csak a felesleget kell lefaragni róla”. Valahogy ezt úgy is értelmezhetjük, hogy az igazán nagy alkotások már réges-régen megszülettek, csupán az idő függvénye, kinek a fejéből pattannak ki (újra meg újra).

Szembeszállni a múlandósággal, dacolni a lehetetlennel, elhajózni fel­fe­de­zés­re váró horizontok felé – ezek az emberi kultúra örök moz­ga­tó­ru­gói. Az egykori elegáns bárok, kávéházak és mulatók a pezsgő társasági élet fényes központjai voltak, ahova sikk volt járni, ahol a szép­ség, a szórakozás, a művelődés rokonfogalmakként fonódtak egységes bársonyruhába, puha, finom és pazar szociális hálóként ölelve körbe a felvilágosultakat vagy felvilágosodni vágyókat. Melodikus zene, látványos tánc, káprázatos ruhaköltemények közepette vi­rá­goz­tak a nagy találkozások helyszínei. Az alkotóművészet kiválóságai szellemi katlanban egyesítették erőiket, korábban nem tapasztalt lendületet adva a fejlődésnek.
Ennek a csodálatos hagyománynak a tiszteletteljes és alázatos újraformálódását, modern keretbe szerkesztett feltámasztását álmodta meg és tűzte zászlajára az Orfeum szíve-lelke, Sziklai Ildikó programigazgató, páratlanul szépséges missziót teljesítve maroknyi csapatával a pesti éjszakában. Az álmok pedig – mint tudjuk – azért vannak, hogy megvalósítsuk őket…

A nagy sikerű, márciusi bemutatót követően áprilisban újból tágra nyílnak a babaház kapui (Puppet Show), hogy szabad utat adjanak a zenének, a táncnak, a káprázatos látványnak, a lélegzetelállító kosztümöknek, a perzselő érzékiségnek és a határtalan képzeletnek. Természetesen A Nagy Gatsby Show nem maradhat ki a műsorkínálatból, éppúgy, mint a havi rendszerességgel jelentkező, a palettából friss, tavaszi színeket kikeverő Electro Swing Club Budapest, Luxfunk Radio Funky Party, valamint a Reggaeton vs. R’n’B & Salsa Dancers’ Night mesterhármasa.
A szving második eljövetele (Bublé & More) Gájer Bálint, a magyar sanzon exkluzív tálalása a Pesti Sikk művészeinek, illetve Máté Péter örökifjú dalai Farkas Gábor Gábriel tolmácsolásában (Vagy mindent, vagy semmit) ízig-vérig koncertélményt biztosítanak. Az ország legszebb hangú testvérpárosának, Tóth Gabi és Tóth Vera soul-, funky-, r&b- és popslágereket megszólaltató Sister Actje szintén újabb ágakat hajt, folyamatosan dúsítva a bódító illatú virágokkal tűzdelt lombkoronát.
hirdetés

A Kabaré konferansziéjának leghitelesebb magyar megformálója, Gábriel Cole Portertől Liza Minnelliig veti el csodálatos zenei világának magjait (Broadway Night), miközben Gájer Bálint és Szolnoki Dóra a 30-40-es évekbeli, New Orleans-i jazzbárok hangulatát profi táncosok közreműködésével megidéző show-műsorral (Swing Palace) gondoskodnak a tartalmas és minőségi szórakozásról.
Végül, de semmiképp sem utolsósorban két produkció is bemutatkozik a nagyérdeműnek: a Vegas Divas bájosan dögös, illetve dögösen bájos hölgyek, Berkes Gabi, Fehér Adrienn és Jónás Andrea kíséretében csábít a fényes, sivatagi szórakoztató oázisba, a Vegas Men pedig sármos úriemberek, azaz Bebe, Giorgio és Gyurcsik Tibor keltette hódító hullámárral tölti a hölgyszívekbe a lélekfiatalító napsütést.

Itt a tavasz! Rántsuk le a fátylat a művészek által már régen megfejtett rejtélyről, miszerint a zene és a tánc konzerválnak, bármilyen csodapirulánál vagy szépségmegőrző kenceficénél hatékonyabban gátolva az idő előtti öregedést! Kényeztettessük el magunkat az Orfeum széles spektrumot felölelő koncertjeivel, színházi előadásaival, show-műsoraival, partyjaival, valamint a frissességet szintén magukban hordozó étel- és italspecialitásaival!

Orfeum, a pesti mulató

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor