Tavaly – méltatlan módon – szinte össznépi fanyalgás fogadta az új keretek között megrendezett, a Sziget szervezésébe átkerült (leánykori nevén Budai) Gourmet Fesztivált.
Panaszkodtak az árakra, az új fizetési rendszerre és sok egyébre, pedig már akkor is teljesen rendben volt a rendezvény, itt a Pesti Műsor hasábjain is lelkendeztünk azon, hogy értő kezekbe került a lebonyolítás.
Idén – június 7–10. között a Millenáris Parkban – szerencsére a korábban fanyalgók is elhallgattak, mintaszerűen működött a feltölthető érintőkártyás fizetési mód, ami tavaly már az összes nagyrendezvényen bemutatkozott, és ezek szerint be is járatódott. Kiváló koncertek, családias hangulat és minden korábbinál több vendéglátóegység bemutatkozása jellemezte az idei rendezvényt. Csak üdvözölni lehet, hogy a korábban talán borhangsúlyos Gourmet legalább olyan hangsúlyt fektet a minőségi éttermek bemutatására, mint a magasan jegyzett borászatokéra, már csak azért is, mert utóbbiaknak sokkal több megnyilvánulási lehetőségük van város- és országszerte, mint az éttermeknek.
Közel háromtucat (!) vendéglő mutatkozhatott be a műkedvelő nagyközönségnek, amiről már tényleg azt mondhatjuk, hogy a minőségi vendéglátás színe-java jelen volt a kis, erre az alkalomra megálmodott minimenüvel. (Ennyi jó étterem lényegében nincs is Magyarországon, így azért persze nem csak a csúcsok csúcsa volt jelen. De a csúcsok mögötti középmezőnyből is a krém jött el.) Emellett idén a cukrászdák is csúcslétszámban képviseltették magukat, nekik is fontosnak bizonyult a bemutatkozás. A Gourmet a legjobb úton van afelé, hogy a hazai gasztrokultúra sátoros ünnepe legyen. Rajtunk nem múlik: mi jövőre is ott leszünk. |